Livsmedelsfrågor

Se frågor och svar nedan

Ja! I företaget har vi en mikrobiolog och förpackningsingenjör. Utöver det har vi ett nära samarbete med flera forskningsinstitut.

Absolut, bland annat Listeria monocytogenes, C. botulinum, Yersinia enterocolitica, Staphylococcus enterotoxin och S. aureus

Frys in produkten och kontakta oss så hjälper vi dig med att skapa ett nytt bäst-före datum och att få livsmedlet sålt.

Detta har ägt rum men inte särskilt många gånger. Vid ett sådant tillfälle vänligen kontakta oss så hjälper vi er.

Ja det gör den. Beräkningsmodellerna för förpackade livsmedel är baserade på data och laborativa tester med förpackade livsmedel. 

Det är tillåtet att märka om gods om bäst-före dagen har förkortats. Detta är det enda alternativet vid en temperaturhöjning. 

En förhöjd temperatur i ett steg kan helt eller delvis kompenseras för genom att lagras i korrekt temperatur i ett annat steg. 

Ja det gör den. SFW Appen bedömer livsmedelssäkerheten med syfte att livsmedel ska vara säkra för konsumenten.

© 2023 Sustainable Food Waste SFW AB