SFW X Wageningen University & Research

Pressmeddelande 04.01.2022

Sustainable Food Waste SFW är mycket glada över att tillkännage ett samarbete med Wageningen University & Research för att analysera temperaturens påverkan på hållbarheten hos olika livsmedel.

Under årets första kvartal kommer en projektgrupp på Wageningen University & Research att genomföra tester på flertalet livsmedel och även valideringstester på de livsmedel som SFW har data på idag. Detta är ett strategiskt och viktigt steg för att fylla på databanken av livsmedel i SFW appen inför en första kommersialisering.

SFW ser fram emot att arbeta med universitetets duktiga och engagerade studenter samt forskare!

Parterna har haft flertalet möten under en längre period och inledde samarbetet med en digital workshop under gårdagen som gav alla deltagare en djupdykning i mål, krav och utmaningar för projektet.

Håll utkik för uppdateringar under de kommande veckorna!

För mer information kontakta: 

Jacob Petersson, VD Sustainable Food Waste SFW AB, jacob@sustainablefoodwaste.se

Om Wageningen University & Research

Wageningen University & Research är ett universitet i Wageningen, Nederländerna, specialiserat på livsmedel och miljö. Universitet ligger i en region i Nederländerna som kallas “Food Valley” och har över 12 000 studenter. Den vetenskapliga kvaliteten på Wageningen University & Research har bekräftats under många år av dess framträdande position i olika internationella rankningar.

Om Sustainable Food Waste SFW

Sustainable Food Waste SFW är en FoodTech-startup som bidrar till en ansvarsfull och hållbar hantering av tempererat livsmedel. Detta genom ett unikt temperaturkoncept med fokus på en app-lösning. SFW appen kan, med hjälp av säkerställd data, leverera tydlig och aktuell information om hur en produkts hållbarhet kan ha påverkats av en temperaturhöjning och därigenom generera ett nytt bäst före-datum för att förhindra onödigt matsvinn.