SFW Mottagare

SFW Appen ger dig ett tydligt resultat om hur ett livsmedels hållbarhet har påverkats av en temperaturavvikelse och visar hur länge livsmedlet går att konsumera. 

Skärmavbild 2023-08-30 kl. 14.25.59

Färre hål i hyllan

”Hål i hyllan” orsakar stora problem för dagligvaruhandeln. Enligt en internationell vetenskaplig studie sänker hålen i hyllorna försäljningen i Europeiska dagligvarubutiker med 3,7%. Det låter kanske inte så farligt, men för Coop City i Karlstad skulle det motsvara att 111 kunder om dagen helt enkelt tog sovmorgon.
Hela dagen.

Med SFW Appen kan du vid mottag, enkelt bedöma hur bäst-före datumet har påverkats vid en konstaterad temperaturavvikelse, för att slippa onödiga returer och hål i hyllan. 

Klipp som säljer

I en livsmedelskedja som i nuläget präglas av höga priser blir det allt viktigare med erbjudanden som lockar kunder. Hållbara produkter har ofta ett premium pris vilket inte säljer särskilt bra i nuläget. 

Att sälja räddat livsmedel med ett förkortat bäst-före datum och nedsatt pris är både garanterad försäljning och hållbart. Speciellt i nuläget när konsumenter jagar klipp produkter. 

I SFW Appen kan ni beräkna den optimala marginalen på det nya bäst-före datumet för att fatta beslut baserat på er försäljningsdata. 

Mindre reklamationer

Reklamationer som uppstår vid temperaturavvikelser är ofta långdragna, tidskrävande och kostsamma. Problemet är ofta att det inte finns en gemensam syn på hur hållbarheten har påverkats och hur godset ska hanteras, vilket ofta leder till tvister. En jobbig process för alla involverade parter!

Med SFW Appen får ni ett oberoende, vetenskapligt säkerställt underlag som alla parter kan förhålla sig till och fatta beslut utifrån!

Hållbar butik

Det ökade intresset för etik, ekologi och socialt ansvar har lett till att livsmedelsbutiker idag måste arbeta med hållbarhet för att minska matsvinn och miljöpåverkan. För att det ska slå igenom är det viktigt att budskapet även når kunderna så att de hittar fram till de hållbara produkterna samt kan göra informerade val. 

Gods som ni har tagit emot med hjälp av SFW Appen kan ni skryta om att ni har räddat! Vi hjälper er att marknadsföra era gröna produkter och ser till att era kunder aldrig missar något bra samtidigt som ni visar att ni bryr er om matsvinn. 

Tjäna mer än vid en reklamation

Vid en reklamation försöker du säkerligen begära 100% varuvärde och kanske även lite för missad försäljning. Något som ofta stöter på motstånd och inte alltid går igenom. 

SFW Appen presenterar bäst-före datum minskningen i en procentsats. Om du tar emot godset ersätter transportören bäst-före datum minskningen och hanteringen av godset. 

Du sätter sedan priset utifrån marginalen som du vill ha. På så sätt kan du tjäna mer på att rädda godset än att reklamera det!

Vi använder SFW Appen för att slippa neka mottag av gods på grund av en temperaturavvikelse. Istället planerar vi om vår meny och ser till att använda livsmedlet i tid. Det är både hållbart och bra för företaget!

Sara Uddén
Köksansvarig på Borgeby Stenungsbageri & Kafé

ANVÄNDER SFW APPEN

OCH MÅNGA FLER

Bra för företaget, ännu bättre för samhället

Prata med oss så visar vi hur du enkelt kan både spara pengar och rädda livsmedel med SFW Appen

© 2023 Sustainable Food Waste SFW AB